Tofunuudelisalaatti

April 8, 2013

Olen maistanut tofua tasan yhden kerran ennen tätä. Haimme noin vuosi sitten kotiin sushia ja siinä oli mukana myös tofurullia. Tykästyin, mutta olin vähän ehtinyt koko tofun unohtaa, kunnes bongasin tofua sisältävän salaatin reseptin.

Tasan kuukausi siinä meni, että sain jotain ihan uutta ja erilaista testattua. Mutta hyvää kannattaa odottaa! Oli ennakkoluulosi tofua kohtaan millainen tahansa, niin kannattaa antaa mahdollisuus, niin herkullista tästä salaatista tuli.

Bongasin tämän ohjeen MouMou - blogista. Pieniä sovelluksia tein maustamisen suhteen, mutta pääasiassa ohje on täysin otettu yllämainitusta blogista. Siihen reseptiin pääset tutustumaan tästä.


Kun alan kokkaaman, en voi keskittyä siihen ellen ensin nosta tarvittavia aineita esille. Vaikka paistaisin vain jauhelihaa, on minun ensin aseteltava tarvittavat mausteet lieden viereen. Jonkin sortin pakkomielle on myös se, että minun on pakko kaataa jauheliha pannulle ennen kuin voin laittaa lieden päälle.
No joo, ei tästä sen enempää! :D
Kiikutin läppärini keittiöön ja avasin blogista bongatun ohjeen. Tämän jälkeen keräsin ensimmäiseen vaiheeseen tarvittavat aineet pöydälle.
Ensimmäisenä vuorossa oli tofun marinointi. Laitoin mausteita huomattavasti alkuperäistä ohjetta reilummin, mutta silti tulin siihen tulokseen, että ensi kerralla laitan vielä vähän enemmän. 
Laita tofu marinoitumaan pariksi tunniksi jääkaappiin ennen paistamista. Itse annoin olla vähän yli kaksi tuntia, koska kävelylenkki venähti. En tiedä johtuiko tapahtunut tästä, mutta tofut olivat imeneet itseensä kaiken marinadin, vaikka marinadia oli tarkoitus jäädä yli, jotta sen olisi voinut kaataa salaatin sekaan. Ensi kerralla laitan mausteiden lisäksi myös soijaa enemmän, jotta jotain jäisi ylikin.


 








Tofu nuudelisalaatti:
1 paketti maustamatonta tofua (270g)
Paloittele tofu ennen marinointia.

Marinadi:
1 runsas ruokalusikallinen wasabi & sesame mausteseosta
 1 rkl hunajaa
4 rkl soijakastiketta 
(kannattaa laittaa vähän reilummin, jotta marinadia jää salaattiin sekoitettavaksi)
1 tl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä murskattuna
reilusti pippuria 
(laitoin molemmista myllyistä varmaan n.5 kertaa)
ripaus chiliä
1 tl grillimaustetta

Kun marinadi on valmis, kaada tofut sekaan. Kannattaa tehdä marinadi kannelliseen purkkiin, jotta voit välillä käännellä purkkia jääkaapissa. 

Nuudelit:
150 grammaa (puoli pakettia) munanuudeleita
1 ruokalusikallinen tai reilummin oliiviöljyä, jotta nuudelit ei jäisi klimppiin.

Salaatti:
3 isoa tai 5 pienempää porkkanaa
1 punainen paprika
1 pieni kurkku
1 iso punasipuli

Sillä aikaa kun tofu marinoituu paloittele kaikki kasvikset. Käytä kurkusta kaikki muu, paitsi vetinen keskiosa. 
Paloittelun jälkeen keitä nuudelit ja kaada ne tämän jälkeen jäähtymään. 
Jos tofuista on jäänyt marinadia yli, ota se talteen ja kaada tämän jälkeen tofut pannulle. 
Paista tofuja, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi.
Yhdistä kaikki ainekset isoon kulhoon. Tätä tulee oikeasti todella iso annos.
Koska itselläni ei jäänyt marinadia yli, lisäsin salaattiin soijaa. 
Seuraavana päivänä salaatti maistui vielä paremmalta ja tofuista alkoi mukavasti erottaa valkosipulin makua. 
Sain myös vinkin, että salaatin kanssa sopii loistavasti suolatut cashewpähkinät. Tätä täytytyy testata ehdottomasti seuraavalla kerralla.

En itse tykkää sipulista sen rakenteen vuoksi yhtään, joten vinkkinä muille sipulikammoisille:
jätä sipuli isoiksi paloiksi, jolloin se antaa hyvän maun salaattiin, mutta ne on helppo jättää lautasen reunalle. Älä missään nimessä jätä sipulia kokonaan pois.

Taidan lauantaina ennen Helsingistä lähtöä käydä nappaamassa Stockan herkusta tarvittavat ainekset ja tehdä viikonloppuna uudelleen tätä taivaallista salaattia. 

Mieluusti saa tänne sitten kommentoida, että mitä tykkäsi, jos salaattia päättää testata.

No comments:

Post a Comment

« »
Instagram @Reetta_e





Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.